Connexion

Internetbrowser

 

Niet alle internetbrowsers zijn geschikt om verbinding te maken met de privéruimtes van het Réseau Santé Wallon. Er wordt een beveiligde identificatie uitgevoerd om de verbinding tot stand te brengen. Hiervoor moeten een elektronische identiteitskaart (eID) en een pincode worden gelezen, iets wat niet alle browsers kunnen of waarvoor een aparte installatie nodig is.

 

Tijdens het toegangsverzoek voor een privéruimte ontvangt u (al naar gelang de gebruikte browser) een bericht over de compatibiliteit en de noodzaak een extra module te installeren. Hierna volgen de instructies voor verschillende internetbrowsers.

  

Internet Explorer

 

Met Internet Explorer hebt u beveiligde toegang via SSL. Als u desondanks tijdens de toegang een foutbericht krijgt:

  

- controleer of er voor Java Runtime een uitvoermachtiging geldt (als uw beveiligingsinstellingen erg hoog zijn, wordt boven of onderaan in het venster een verzoek om een uitvoeringsmachtiging weergegeven)

 

- maak de SSL-cache van de browser leeg (deze bevat misschien eerdere gegevens die niet geldig zijn voor toegang tot het RSW) door te klikken op Hulpmiddelen > Internetopties > tabblad Inhoud > SSL-status wissen.  Sluit alle open Internet Explorer-vensters en probeer vervolgens opnieuw naar de privéruimte te gaan.

 

Firefox

 

Als u Firefox gebruikt, hebt u een extra module nodig voor het gebruik van eID.

 

Klik voor de installatie in Firefox op Extra > Add-ons > Extensies.

 

Er zijn twee mogelijkheden: de door de FEDICT ontwikkelde module eID België (of eID Belgium) is al geïdentificeerd maar moet worden geactiveerd, of de module komt niet voor in de lijst en u kunt hem opzoeken en toevoegen. Na de installatie start u Firefox opnieuw en probeert u nogmaals naar uw privéruimte te gaan.

 

Artsen moeten erop letten dat als Firefox bruikbaar is voor toegang tot hun privéruimte en de verschillende functies daarvan, de toepassing voor patiëntinschrijving niet werkt met deze browser.

 

Chrome

 

U kunt Chrome gebruiken als u een startinstelling van deze browser wijzigt.

 

Voor Chrome moet u de snelkoppeling wijzigen waarmee Chrome wordt gestart. Klik met de rechtermuisknop op het Chrome-pictogram op het bureaublad en kies ‘Eigenschappen’. In het geopende venster moet u aan het doeladres ‘ --use-system-sll’ toevoegen: xxxxx\Google\Chrome\Application\chrome.exe --use-system-ssl. Let op dat u vóór de eerste twee streepjes een spatie moet invoegen. 

 
 
 
  
 

Artsen moeten erop letten dat als Chrome bruikbaar is voor toegang tot hun privéruimte en de verschillende functie daarvan, de toepassing voor patiëntinschrijving niet werkt met deze browser.

 

Safari et Opera

  

Deze twee browsers zijn momenteel niet compatibel met de eID. Daarom staan we niet toe om met deze browsers naar een privéruimte te gaan. 

 

Voor meer hulp met het gebruik van uw eID in verschillende browsers, kunt u de pagina Veel gestelde vragen van het eID Belgium (FEDICT) raadplegen.